Fri oversættelse: Referencebrev fra WaterWise Consulting dateret 25 June 2015 (download pdf)

Baggrund

ecoBETA A/S kom til Storbritannien i 2006 med en indsats, der konverterer 1-skylstoiletter til 2-skyl.

Indtil år 2001 var alle toiletter i Storbritannien Siphon toiletter. Med ca. 25 mill. husstande og mere end 40 mill. toiletter var der et marked for en indsats, der kunne spare vand. ecoBETA Siphon løser denne opgave ved at konvertere 1-skyl til 2-skyl.

Siden har ecoBETA udviklet en 2-skylsventil med 1 knap, som nu introduceres på markedet.

Særlige egenskaber er:

  • indsatsen er velegnet til brug i private husholdninger, i socialt boligbyggeri og i erhvervsejendomme
  • kunder hos vandforsyningsselskaberne kan lide indsatsen og de modtager stort set ingen klager
  • konsistente vandbesparelser mellem 30 og 50 liter pr. husstand pr. dag i både private husholdninger og socialt boligbyggeri

 

Forsøg i Storbritannien

Der er ialt 23 vandforsyningsselskaber i Storbritannien og mange af dem benytter idag ecoBETA til eftermontering på 1-skyls Siphon toiletter. Forinden blev flere forsøg udført med henblik på at måle:

  • Hvor let det var at montere indsatsen hos kunderne
  • Kundernes reaktion
  • Den faktiske mængde vand, der kunne spares ved at implementere indsatsen

Det første store vandforsyningsselskab, der udførte et statistisk repræsentativt forsøg på 1.000 husstande var Essex & Suffolk Water, hvis vandressourcer er det laveste i Storbritannien og derfor det mest aktive vandforsyningsselskab i forhold til at opfordre kunderne til at spare vand.

Resultaterne af forsøgene er tilgængelige i en rapport, men demonstrerer at:

  • Indsatsen er let at montere på blot 5-10 minutter.
  • Kunderne kan lide indsatsen.
  • Der opstår ikke problemer, efter at indsatsen er monteret.
  • Den sparer 47 liter pr. husstand pr. dag.

Ydermere kan oplyses, at Waterwise Consulting anbefaler alle ecoBETA produkter, da de er af fremragende kvalitet og leverer maksimale vandbesparelser, uden at brugeren mister nogen form for komfort.

 

Brug af ecoBETA i Storbritannien idag

Brug af ecoBETA til konvertering af 1-skylstoiletter til 2-skyl er stærkt stigende i Storbritannien, idet store vandforsyningsselskaber som fx Thames Water, Severn Trent Water og Anglian Water installerer indsatsen med henblik på at spare store mængder vand for dermed at opfylde strenge mål udstedt af den engelske vandregulator OFWAT.

Mange boligselskaber installerer ecoBETA uden beregning, især i socialt boligbyggeri, hvilket finansieres af det lokale vandforsyningsselskab.

Essex & Suffolk Water (en del af Northumbian Water Group) har benyttet indsatsen lige siden det første forsøg i H2eco projektet, der indebærer eftermontering af ecoBETA, og vandbesparelse i brusere, vandhaner, m.v. Analyser af vandbesparelserne i dette projekt viser, at ecoBETA  bidrager til størstedelen af vandbesparelserne.

 

Nu planlægger Thames Water og  Essex & Suffolk Water at benytte ecoBETA som det vigtigste produkt i alle deres vandbesparelsesprojekter.